Poraba talnega gretja

Hitachi toplotna črpalka za ogrevanje tal

Zadnja leta je vedno večji poudarek na uporabi različnih modernih HVAC naprav za ogrevanje našega doma. Dolgo časa so bile peči na fosilna goriva zelo razširjena pri mnogih uporabnikih. Napredek tehnologije pa nam je omogočil, da lahko brez uporabe fosilnih goriv ogrevamo manjše in večje nepremičnine. S toplotno črpalko ohranjamo okolje, saj ne onesnažuje narave in pri svojem delovanju porabi malo električne energije. Obenem pa lahko z njo tudi napajamo talno gretje, radiatorje in druga klasična grelna telesa.

Talno gretje je izredno učinkovito

Približno 40-50 % vse energije, ki jo doma porabimo, je namenjena gretju ali hlajenju naše hiše. To je dobro vzpodbuda, da poiščemo najbolj učinkovito in celostno rešitev za ohranjanje udobne temperature v našem domu. Toplotne črpalke lahko ogrevajo s pomočjo fizikalnega procesa pridobivanja tople energije iz zunanjega okolja, kar je izredno učinkovito.

Učinkovit način ogrevanja doma , pri katerem je nizka poraba je talno gretje preko toplotne črpalke Hitachi.
Moderne Hitachi toplotne črpalke porabijo malo energije za talno gretje.

Poznano dejstvo je, da talno gretje predstavlja izredno preprost a učinkovit način za ogrevanje našega doma. Pravimo mu tudi hidronsko gretje, saj se po grelnih ceveh pretaka voda. Moderne toplotne črpalke so sposobne ogreti vodo do visokih temperatur. To pa pomeni, da so odlično nadomestilo za peči, kotle na drva in druga klasična grelna telesa.

Nizka poraba električne energije s talnim ogrevanjem

Ne glede na to, če že imamo vgrajeno talno gretje ali pa ga nameravamo vgraditi, lahko nanj priklopimo toplotno črpalko.

  • Velika prednost je ta, da bo talno gretje porabilo zelo malo električne energije. Če ga primerjamo s klasičnim bojlerjem na naravni plin, je poraba talnega gretja, po porabljeni električni energiji, do 5x manjša.
  • Obenem pa lahko s toplotno črpalko napajamo tudi druga grelna telesa na zelo ekonomičen in denarnici prijazen način.

Hitachi toplotne črpalke za ogrevanje našega doma

Dandanes imamo na tržišču v ponudbi ogromno število različnih toplotnih črpalk. Izmed vseh proizvajalcev pa je zelo omembe vreden Hitachi. Njihove toplotne črpalke vsebujejo številne tehnologije, ki nam olajšajo gretje kot tudi hlajenje doma. Obenem pa so pri svojem delovanju izredno tihe, kar poveča naše udobje na kratki in dolgi rok. Velika prednost pa je tudi ta, da čistijo notranji zrak s posebnimi filtri, kar je pomembno za ohranjanje zdravja dihal.

Toplotne črpalke Hitachi za majhno porabo pri talnem gretju.
Toplotne črpalke Hitachi so izredno tihe, zmogljive in so odlično nadomestilo za klasična grelna telesa.

Toplotne črpalke Hitachi pa imajo tudi vgrajene posebne tehnologije, ki jih naredijo bolj zmogljive. Pomembno je omeniti dvojni kompresor, ki močno poveča moč pridobivanje tople energije iz atmosfere. To pa pomeni, da lahko ogrevamo naš dom tudi v najbolj mrzlih zimskih dneh in nočeh.

Podjetje Prealpi so specialisti za prodajo in namestitev HVAC sistemov

Nakup klimatske naprave ali toplotne črpalke je vedno dokaj velika investicija. Ob tem pa je pomembno, da je strokovno nameščena na našo nepremičnino, saj drugače lahko pride do raznih poškodb, slabega delovanja, večje porabe električne energije ipd. Podjetje Prealpi zaposluje strokovnjake na področju prodaje in namestitve modernih HVAC sistemov. 

Strokovnjaki v Prealpi podjetju so tudi usposobljeni za opravljanje izračuna moči toplotne črpalke, ki je vedno močno priporočen za že obstoječe kot tudi novogradnje. Izračun je pomemben, ker tako izberemo primerno napravo za ogrevanja našega doma. S tem pa se izognemo nezadostnemu ali prekomernemu ogrevanju, ki je lahko za toplotno črpalko škodljivo.

Izračun moči toplotne črpalke

Pogost je tako, da veliko ljudi misli, da je vsaka toplotna črpalka dovolj močna za napajanje vsake nepremičnine. To je načeloma res, vendar stvari hitro postanejo zapletene. Veliko je odvisno od tega, katere sisteme želimo napajati. Upoštevati moramo talno ogrevanje, radiatorje, bojlerje in druga grelna telesa, ki naj bi jih toplotna črpalka napajala. Če ta nima zadostne moči, se lahko zgodi, da bo nepretrgoma delovala in s tem skrajšala svojo življenjsko dobo. Če pa je moč prevelika, pa se naprava neprestano ugaša in prižiga, kar lahko zniža življenjsko dobo kompresorja.

V podjetju Prealpi vam naredijo izračun moči, ki jo potrebuje toplotna črpalka za ogrevanje vašega doma.
Podjetje Prealpi vam pomaga pri izbiri ustrezne toplotne črpalke za talno gretje.

Strokovnjaki v podjetju Prealpi nam lahko pomagajo pri omenjenem izračunu. Tako si bomo lahko izbrali najbolj primerno napravo za ogrevanje našega doma, ki nam bo služila zelo dolgo časa.

Toplotne črpalke, ki tudi hladijo naš dom

Napredna HVAC tehnologija nam omogoča, da se ogrevamo in hladimo. Pri nakupu Hitachi HVAC sistemov, moramo prodajno osebje povprašati o zmožnosti hlajenja. To je posebej pomembno pri toplotnih črpalkah, saj je pogosto tako, da je potrebno za hlajenje manjše doplačilo. Tako lahko za naš dom uporabljamo eno napravo, ki bo skrbela za zmerno in udobno temperaturo skozi celo leto.

Toplotne črpalke Hitachi so idealna investicija za ogrevanje in hlajenje doma.

To je idealna rešitev za vsakega uporabnika, saj ni potrebe po čiščenju peči, nakupu fosilnih goriv ipd. Moramo pa se zavedati, da je potreben tehnični pregled naprave na določena periodična obdobja, dokler velja garancija.

Objave iz iste kategorije: