Kuhinjski elementi

Izris kuhinje

Izris kuhinje v kakšnem pohištvenem centru vam bo verjetno vzel skoraj urico časa, vendar tudi to zgolj pod pogojem, da ste pred tem dobro pomislili na vse, kar si v kuhinji želite. Brez pravega premisleka bo izris kuhinje precej zahteven in nazadnje morda z njim sploh ne boste zadovoljni, ali pa boste na kaj pomembnega tudi pozabili.

Kako se pripraviti na izris kuhinje?

Pripravite si natančen načrt prostora, v katerem bo kuhinja, saj samo tlorisne mere ne bodo dovolj. Ne pozabite na podatke o tem, kje so posamezne instalacije – na kakšni dolžini in tudi višini zidov.

Odločite se o stilu kuhinje, ter kateri kuhinjski elementi bodo uporabljeni. S tem je veliki meri že povezana tako izvedba ličnih strani omaric (front) kot tudi izbor materialov. Za podeželsko rustikalno kuhinjo, ki jo boste opremili z začimbami v lončkih in obešalom za ponve nad štedilnikom, bo seveda primerna lesena klasična kuhinja, za moderen minimalističen videz kuhinje, v kateri bodo vsem na ogledu inovativno oblikovani kuhinjski strojčki in drugi pripomočki, pa pride bolj v poštev minimalistična kuhinja ravnih linij in z ličnimi ploščami v visokem sijaju.

Kuhinjski elementi

Pri ličnih ploskvah razmislite o tem, ali bodo te iz lesa, ali bodo mat, visokega sijaja, ali želite vključiti tudi brušeno steklo …
Razmislite tudi o barvi, ki se mora skladati tako z vašimi željami kot s stilom domovanja, hkrati pa se mora ujemati z barvo tal in sten. Prav tako se odločite o barvi in materialu kuhinjskega pulta.

Odločite se o kuhinjskih aparatih in »dodatkih« kot so pomivalno korito, pipe in podobno.
Ne pozabite na razsvetljavo – dobra razsvetljava je v kuhinji je nujna in marsikdaj je možno svetilke vdelati v kuhinjske elemente.

Izris kuhinje je kot sestavljanje sestavljanke

Če pridete na izris kuhinje pripravljeni, torej dokončno ali vsaj delno odločeni glede vsega, kar smo našteli, je izris kot otroška igra. Upoštevajoč dimenzije prostora in lokacije vseh instalacij, se lahko posamezne kuhinjske elemente v izris vnese kot koščke sestavljanke.

YouTube video

Seveda bo vedno prišlo do kakšnega manjšega zapleta – ker na primer določena omarica ni dobavljiva v dimenziji, kot si jo želite, a trgovec oziroma proizvajalec, ki ima z izrisi izkušnje, vam bo znal vedno predlagati rešitev, ki vas bo zadovoljila.

In kaj je pri tem glavno? Najbolj pomembno pri izrisu kuhinje je, da sledite svojim zamislim in odločitvam, vendar ne za vsako ceno. Kadar vam nekaj odsvetujejo, ker bi bilo nepraktično, jim zagotovo prisluhnite. Po drugi strani pa: predloge proizvajalca ali prodajalca upoštevajte z nekaj previdnosti. Vsega, kar vam nudijo zato, ker je »dobro«, zagotovo ni potrebno sprejeti, temveč se morate predvsem vprašati o vaših potrebah in finančnih zmožnostih.

Oglejmo si kateri kuhinjski elementi so obvezni!

Objave iz iste kategorije: