Prenova kopalnice

Kako poteka prenova kopalnice?

Če se lotevate prenavljanja kateregakoli prostora, sploh pa kopalnice, potem vam bo sledečih par korakov v prenovi lahko koristilo.

Ocenite obseg dela

Če delate sami, boste lahko preprosto razmislili o željah, si jih napisali in poiskali mojstra. Če pa delate v ekipi, kot družina ali par, pa boste morali želje in vizije uskladiti. Le tako se boste izognili konfliktom, ter tudi zapletom med samo prenovo. Nikakor nočete prenove kopalnici na polovici ustaviti in začeti z nečim drugim. Je predrago.

Poiščite izvajalca

Ali boste sam svoj mojster ali pa boste poiskali nekoga, ki se z prenavljanjem kopalnic ukvarja poklicno. Oboje ima prednosti in slabosti. Če prenavljamo sami, se bomo ogromno naučili, delali pa bomo tudi z veliko pozornosti na detajle. Seveda pa se bomo naučili iz svojih napak, kar lahko občutno podaljša čas prenove in morda tudi strošek.

Prenova kopalnice

Zunanji izvajalec je ponavadi možnost, če si ga lahko privoščimo. Ponavadi ima dosti izkušenj, z delom poleg, pa lahko strošek ponavadi malo znižamo in se naučimo od strokovnjaka. Na žalost pa se na trgu pojavlja tudi dosti šarlatanov, ki zelo malomarno opravijo svoje delo.

Premislite in izberite za prenovo kopalnice (http://www.prenovakopalnice.si) pravo osebo. Sebe ali nekoga drugega.

Nakupite opremo

Ko vam izvajalec poda oceno stroška, si pripravite tudi proračun za opremo. Del le te bo priskrbel že izvajalec, lahko pa se dogovorite da poskrbi za vse skupaj, torej možnost prenove na ključ.

YouTube video

Če imate specifične zahteve, pa vam to ne bo ustrezalo. Izbrati boste hoteli točno elemente, ki so vam všeč. Odpravite se v trgovino z kopalniško opremo (ali pa gradbeno opremo) in začnite z izborom (kopalniški bloki, …). Mnogokrat boste na spletu z malo potrpežljivosti našli ugodno ceno za izdelek, ki ga hočete.

Čiščenje stanovanja - kopalnice

Čiščenje kopalnice je težavno opravilo

Najbolj naporno čiščenje stanovanja vključuje čiščenje kopalnice. V kopalnici je potrebno očistiti tla, stene in velikokrat tudi strop. Več pa si preberite v članku z naslovom “Kvalitetno čiščenje stanovanja s profesionalnimi čistili“.

Izvedba

Pri izvedbi vsekakor morate biti zraven. To bo zagotovilo, da bo izvajalec vsaj približno primerno opravil delo. Če se s kakim postopkom ne strinjate, morate to TAKOJ povedati. Če nekaj ni narejeno po vaših standardih, to povejte. Nikakor ne zadržujte komentarjev, saj bo po toči prepozno.

Ko je vse končano, preglejte kvaliteto in preizkusite vse naprave, pipe, tesnenje. O stvareh kot so kako zapreti dovod vode in kako ravnati z napravami se posvetujte z izvajalcem.

Poglejte si še kako se opremljajo dnevne sobe.

Objave iz iste kategorije: