Leseni stoli v primerjavi s kovinskimi, polikarbonatnimi in plastičnimi

Leseni stoli so med vsemi vrstami še vedno najbolj dobrodošli ter zaželeni med kupci tovrstnega pohištva. Les je že tako in tako zelo prijazen material, še posebej ko se ga dotaknemo. Prav tako velja, da je njegova nega precej preprosta. Je pa v veliki meri to precej odvisno od same obdelave materiala. Občutljivost stolov iz lesa je namreč v največji meri odvisna od trdote lesa. Hrastovi stoli ali pa stoli iz jesena ali akacije so med najbolj trdimi.

In kakšni so leseni stoli v primerjavi z drugimi vrstami stolov, na primer v primerjavi s kovinskimi ali plastičnimi? Nekateri menite, da stoli iz lesa v primerjavi s plastičnimi zagotovo niso najlažji za prenašanje.

Leseni stoli v primerjavi s kovinskimi

Kovina je v primerjavi z lesom vsekakor preverjeno trdnejša. Stoli s kovinsko konstrukcijo torej sodijo med težje vrste stolov. Pri večini stolov iz kovine je sedišče oblazinjeno in kot takšno lahko dovolj dobro za sedenje. Tudi kovina je za vzdrževanje precej preprosta. Z nje brez težav lahko odstranimo sledi morebitnih madežev.

Kovinska konstrukcija stolov je v primerjavi z leseno veliko bolj zaželena na primer pri uporabi barskih stolov.

Oblikovno drznejši stoli

Leseni stoli so lahko oblikovno precej drzni, a morda ne toliko, kot so na primer stoli iz polikarbonata ali pa PVC stoli. Takšni stoli namreč spadajo med oblikovno skorajda najbolj drzne. Njihova največja prednost pa je ta, da so za vzdrževanje zelo preprosti, prav tako so zelo lahki za prenašanje.

Leseni stoli so lahko oblikovno dovršeni ter hkrati udobni za dolgotrajno sedenje med delom, na sestankih ali seminarjih

Iz polikarbonatnih in PVC stolov lahko brez težav odstranimo sledi hrane ali pa sledi kakšne umetnine, ki so jo naredili naši otroci. Če pa sedišče takšnih stolov ni primerno oblazinjeno, potem niso najbolj udobni za sedenje.

Katero vrsto stola torej izbrati?

Kot smo lahko ugotovili, so za nakup primerni tako leseni kot tudi stoli iz kovine, PVC ali polikarbonata. Vsi tipi se glede na material ponašajo tako s prednostmi, vsak tip pa ima vsaj eno slabost.

Sami boste morali torej dobro razmisliti, katera vrsta vas najbolj prepriča. Če ste nagnjeni h klasičnemu opremljanju prostorov, vas bodo morda nekoliko bolj zamikali leseni stoli. Če si želite v svoj izbrani prostor postaviti nekoliko bolj drzno zasnovanega, pa vas bodo morda najbolj prepričali stoli iz PVC.

Objave iz iste kategorije: