Kakovostna namizna svetila

Namizna svetila pričarajo prijetno vzdušje

Kakšne luči za svoj dom izbrati? Na voljo imate stropna, stenska in namizna svetila. Katera od teh bi bila najbolj primerna za vas? To je odvisno od številnih dejavnikov, vsekakor pa se v večini primerov najbolje obnese kombinacija vseh naštetih vrst luči, saj ima vsaka vrsta namreč svojo funkcijo. Stenska svetila običajno poskrbijo za osnovno razsvetljavo prostora, ki jo dopolnimo z različnimi stenskimi lučmi. Slednje lahko poskrbijo tudi za ambientalno osvetlitev, enako funkcijo pa imajo lahko tudi namizna svetila. Seveda pa ta lahko uporabimo tudi za boljšo osvetlitev delovne ali kakšne druge površine.

Kakovostna namizna svetila
Namizna svetila so lepa dekoracija

Različne namizne luči za pisalne mize

Namizna svetila lahko uporabljamo za različne namene. Nekatera med njimi so namenjena temu, da se jih namesti na pisalno oziroma delovno mizo, saj je pomembno, da je ta res dobro osvetljena. Samo stropne in stenske luči v prostoru vsekakor ne nudijo dovolj dobre osvetlitve za natančno delo, branje, delo z računalnikom, pisanje, opravljanje nalog, učenje itd. Zato je treba že ob nakupu pisalne ali delovne mize ter njeni postavitvi v prostor razmisliti, kako bomo poskrbeli za ustrezno osvetlitev.

Različne namizne luči za pisalne mize
Namizna svetila za pisalne mize

Najbolje je, če je ta naravna, zato običajno mizo postavimo v bližino okna tako, da s hrbtom ne zakrivamo vira naravne svetlobe. Vendar pa naravna osvetlitev ne zadostuje, saj je ta že v bolj meglenih, oblačnih ali deževnih dneh veliko slabša kot takrat, ko sije sonce. Nujno je potreben še dodaten vir svetlobe, za kar poskrbijo namizna svetila, pri katerih se vam nikakor ne splača varčevati. Izberite takšna, ki omogočajo kakovostno osvetlitev, saj boste tako najbolje poskrbeli tudi za svoje oči in nemoteno delo ali učenje.

Ambientalna osvetlitev prostorov

Obstajajo pa tudi drugačne vrste namizna svetila, ki niso namenjena delu za pisalno ali delovno mizo, ampak ambientalni osvetlitvi prostorov oziroma temu, da v prostoru pričarajo čim bolj prijetno vzdušje.

YouTube video

Pri takšnih lučeh je svetloba navadno nekoliko zastrta, na voljo pa so v različnih izvedbah. Med njimi so tako zelo sodobno oblikovane luči kot takšne s pridihom elegance iz starih časov. Z njimi poskrbimo za prijetno, sproščujočo svetlobo, ki nas ne bo motila ob gledanju televizije, pogovoru ali počitku.

Objave iz iste kategorije: