Pisalne mize za nemoteno učenje in delo

Izbira pisalne mize je lahko povsem nezapletena, še zlasti, če kupujete pohištvo za otroško sobo, kjer boste dobili celo sobico v kompletu. Te pisalne mize pa so pogosto precej slabe – imajo klasično velikost, ki ni prilagojena otrokovim potrebam, pod njimi je morda zgolj majhen predalček, drugega prostora za shranjevanje pa primanjkuje. Precej bolj priporočljivo je torej, da se odločite za ločen nakup mize, ne glede na to, ali jo potrebujete za otroka ali za svojo delovno sobo ali pisarno.

Pisalne mize za otroke

Stare šolske mize, kakršne so imele v šolah ali doma naše babice, so bile majhne,pod ploščo se je skrival prostor za shranjevanje potrebščin, v plošči pa je bila luknja, v katero se je vstavilo lonček s črnilom. Za tiste čase je bilo zadovoljeno vsem potrebam, danes pa od pisalne mize pričakujemo več. Miza mora biti dovolj velika, da ima otrok lahko na njej zvezek, poleg njega pa še učbenik, delovni zvezek, atlas in vse ostalo, kar potrebuje za učenje.

pisalna miza

Dovolj mora biti prostora za lončke, v katerih ima lahko pisala, da so ta vedno pri roki. Poleg tega danes verjetno ni več pisalne mize, ki ne bi potrebovala izvlečne plošče za namestitev tipkovnice. Na mizi mora biti še prostor za svetilko, saj stropna luč ne pomaga za dovolj svetlobe pri večernemu učenju. Kaj pa pod mizo? Tam naj ne bo zgolj prazen prostor, temveč polica za računalnik oziroma kar nekaj predalov (ali samostojen predalnik), v katerem je mogoče hraniti vse zvezke in učbenike. Danes imajo otroci namreč za v šolo toliko stvari, da en sam predal niti slučajno ne zadostuje.

Pisalne mize za odrasle

Ne glede na to, ali potrebujete delovno mizo doma ali v svoji pisarni, mora biti ta prilagojena vašim potrebam. Včasih zadošča že računalniška mizica, saj odrasli pogosto za svoje delo potrebujemo leto, spet drugič je potrebna večja miza, na kateri bodo poleg računalnika ali računalniškega ekrana še fascikli in dokumenti. Pisalne mize nenazadnje precej težko sploh še imenujemo pisalne, saj na njih nihče več ne piše.

YouTube video

Vaša delovna ali pisarniška miza naj bo dovolj široka, da boste imeli na njej telefon, kakšno sliko družinskih članov in morda tudi manjšo lončnico, pa bo še vedno dovolj prostora, da nanjo postavite računalnik in nemoteno delate. Če pogosto potrebujete različne dokumente, je priporočljivo, da se odločite za nakup večje pisalne mize v obliki črke L in imate pri njej vrtljiv stol – tako se boste enostavno obrnili od računalnika h fasciklom in dokumentom ter nazaj, ne da bi vam bilo potrebno vstajati ali prelagati stvari sem in tja.

Objave iz iste kategorije: