Kako opremiti svojo »Man Cave« pisarno

Kadar opremljamo svojo pisarno vse prevečkrat pozabimo, da mora dobra pisarna oddajati dobro vzdušje. Ponavadi se osredotočamo samo na stvari kot so pisarniški stol, pisarniške mize, računalnik, luč in stol za goste.

Če si šef svojega podjetja in želiš strankam, ki pridejo v tvojo pisarno pričarati sproščeno vzdušje ter so tvoje stranke večinoma moški del populacije, potem je primerno pisarno urediti v moškem stilu oz. je primerno, da tvoja pisarna postane tvoj »man cave«.

pisarniški stol

Primer moderne pisarne v man cave stilu lahko opazimo tudi v seriji Suits ko pogledamo pisarno glavnega igralca Harveya.

Kako naj bo pisarna opremljena

Kljub temu, da postavljaš man cave pisarno vanjo vseeno ne spadajo razni portreti najljubših risanih junakov. Pisarna naj bo opremljena moško in ne otročje. Če imaš dovolj prostora lahko vanjo postaviš biljard mizo, minigolf ali pa minibar zraven pa priložiš še komplet barskih stolov. Barski stoli naj bodo nameščeni poleg višje ležeče police v kotu, kamor se lahko odlaga pijača.

Primerna oprema večje pisarne je tudi usnjen kavč, poleg katerega je postavljena bogata lesena miza v rjavi barvi. Najbolj primerne barve za takšno pisarno so kombinacija rjave z bež ali pa črna.

Če nam prostor omogoča lahko poleg biljarda dodamo še namizni nogomet ali pa v primeru manjšega prostora odstranimo biljard in namestimo namizni nogomet. Če je mogoče naj pisarna vsebuje kar se da največ izdelkov iz masivnega lesa na tleh pa naj leži preprogra z bogatimi vzorci.

Na koncu pisarne je lahko na steno nameščen večji televizor proti kateremu se lahko obrnejo oz. so obrnjeni usnjeni stoli. Pisarna naj poleg večjega pohištva in opreme vsebuje tudi lestence in starodobne stoječe, stenske in namizne svetilke.

Kaj pa dekoracija?

Za dekoracijo so primerni zbirateljski artikli. Bar naj vsebuje prestižne pijače, kjer naj prevladuje viski, po policah pa naj se nahajajo knjige in morda zbirateljski artikli z večjo vrednostjo (npr. podpisane baseball žogice). Na mizo si lahko postaviš tudi humidor v katerem so pospravljene cigare. Lahko pa se tam pojavi tudi slika kolektiva ali pa slika najdražjih.

Oglejte si še kako izbrati pisalno mizo!

Objave iz iste kategorije: