Na lovu za novo kuhinjo

Ko se človek začne spogledovati z idejo, da bi si privoščil in končno preuredil svojo kuhinjo, se ta ideja kaj hitro lahko spremeni v dolgotrajen projekt; entuziazem, ki človeka zajame, pa kaj hitro mine. Vse skupaj se namreč lahko zaplete, ko ti v trgovini, kjer si se ravnokar zaljubil v svojo bodočo kuhinjo, povedo, da pri tem dotičnem modelu kuhinje ni na voljo elementov, ki bi bili primerni za v temu odrejen prostor doma.

In zdaj!?

kuhinjski elementi

Rešitev so modularne kuhinje, kjer si človek lahko sam izbere elemente in jih sestavi v primeren korpus. Seveda je tudi to proces, ki zahteva nekaj časa in truda. Ta pa se, verjemite mi, stoterno povrne, ko se prvič postavite v prostor in si ogledate končni rezultat.

Se že sprašujete, kako do popolne kuhinje?

Ko načrtujete svojo kuhinjo je treba upoštevati nekaj smernic.

Če je mogoče, nikar ne namestite kuhalne površine v kot ob steno. Če boste to storili, boste omejeni pri kuhanju zaradi posod, ki imajo daljše ročaje. Enako velja tudi za pomivalno korito. Nikar ga ne namestite ob visoko omaro ali ob steno, če pa že, preverite, ali imate dovolj prostora, da lahko brez truda obračate posodo, ko jo pomivate. Preverite tudi, ali voda moči stranico omare ali steno; to seveda ni zaželeno. Dobro je tudi, da ta dva kuhinjska elementa ne namestite enega poleg drugega.

Ko glede na priklope, umesite v prostor ta dva osnovna elementa, določite prostor za pomivalni stroj, ki naj bo na levi ali desni strani pomivalnega korita, če se seveda zanj odločite. Za manjše prostore so sedaj na voljo tudi pomivalni stroji, ki jih je mogoče namestiti v omarico pod pomivalno korito, kar pa je dokaj neprimerna postavitev, saj se navadno posodo, predenj se jo zloži v pomivalni stroj, tudi na hitro oplakne. Verjetno si že predstavljate, kako nerodno je, ko posodo poskušate oplakniti v pomivalnem koritu in imate pri tem odprt pomivalni stroj, da bi jo vanj sproti zložili …

Naslednji izmed osnovnih elementov, ki ga je treba umestiti v prostor takoj ob začetku načrtovanja kuhinje, je še hladilnik, ki je navadno v visoki omari ali samostoječ element.

Sedaj, ko so v kuhinjo umeščeni osnovni elementi, se lahko začnete igrati z lesenim delom ki ga predstavljajo kuhinjski elementi. Pazite, da boste izbrali take elemente in ročaje, da boste lahko vse omarice ali predale brez ovir odpirali in zapirali. V tej fazi pa vam še predlagam, da si ogledate ponudbo kuhinjskih elementov v trgovini volino.si. In srečno!

Objave iz iste kategorije: