Dišeče sveče

Sveče

Prijetno počutje ni odvisno zgolj od tega, kako je vaš dom opremljen in s kom ga delite, temveč tudi od tega, kako znate poskrbeti za razpoloženje z drobnimi dodatki – z dodatki za dom oziroma dekoracijami, ki vplivajo na naše vidno zaznavanje prostora, pa tudi tistimi, ki poskrbijo za zaznavanje preko vonja. Pri obojem pridejo še kako prav dišeče sveče, ki pomagajo ustvarjati prijeten, domač in romantičen ambient tako z mehko svetlobo in nagajivim plamenom, kot tudi s prijetnim vonjem.

Zakaj je vonj tako pomemben?

Vonj je čut, ki je poleg tipa ob rojstvu najbolje razvit, in pravijo, da novorojenček svojo mamo prepoznava tudi po njenem vonju oziroma vonju njenih prsi. Prav tako je znano, da je vonj tisti čut, ki možganom pomaga k izredno učinkovitemu shranjevanju spominov. Človeški nos (pravzaprav možgani) razločuje neverjetno pestrost vonjev in jih med seboj neverjetno natančno ločuje. Spomini oziroma informacije, ki so povezani s posameznim vonjem, pa se nam vtisnejo v spomin veliko bolje, kot bi se nam sicer.

Dišeče sveče

Vonj je torej izjemnega pomena za dobro počutje, in če v svojem domu uporabljamo dišeče sveče ter z njimi začinimo prostore s pomočjo pozitivnih vonjav, je naše razpoloženje takoj boljše. Pričaramo si lahko prijetno vzdušje, za katerega morda niti ne vemo,od kod izvira in na kaj natančno nas spominja preko vonja, a zagotovo se imamo lepo.

Sveče naj bodo naravne

Dišeče sveče so bile sprva polne kemikalij in dejstvo je, da je večina tistih, ki jih lahko kupite v supermarketih, še vedno takšnih – gre za izdelke kemijske industrije, v katerih je kup snovi, ki niso niti malo prijazne do našega zdravja in okolja. Popolno nasprotje pa jim predstavljajo sveče, ki so naravne, in so na voljo v naravnih trgovinah, pa tudi v nekaterih drugih prodajalnah. Najbolj znane pri nas so sveče OWN, ki se ne odlikujejo zgolj po uporabi naravnih sestavin in izjemno prijetnih vonjih, temveč je vsekakor potrebno poudariti tudi to, da gre dejansko za slovenski proizvod (in ta je postal dobro prepoznavna blagovna znamka tako pri nas kot tudi v tujini).

Naravne sveče, ki vsebujejo za dišeč učinek naravna olja in dišave, pa seveda ne dajejo nič manj prijetnih arom kot tiste sveče, ki uporabljajo sintetične, cenene parfume. Ravno nasprotno – vonji so intenzivni, ker so naravni, pa so tudi veliko bolj pristni in vsekakor takšni, kot bi jih srečali v različnih kotičkih sveta. Sveče vam pomagajo, da vaš dom objamejo arome jasmina, sivke, orhideje, vanilje, vrtnice, limone … Pričarate si lahko torej neverjetno vzdušje in se prepričate o koristnosti aromaterapije – prijetne vonjave, ki nudijo prijetno možgansko stimulacijo in prebujajo spomine na lepe občutke, lahko naredijo dan lepši in tudi slabo voljo spremenijo v nasmeh.

Objave iz iste kategorije: