Solarne svetilke

Kaj so solarne svetilke?

Vaš vrt, teraso, balkon, parkirišče ali dostop do vašega doma lahko opremite s solarnimi svetilkami ter tako poskrbite za večjo vidljivost ter varnost pa tudi za prijetno vzdušje z zanimivo svetlobo. Kot pove že njihovo ime, solarne svetilke delujejo tako, da v svetli polovici dneva zbirajo solarno oziroma sončno energijo, ki jo nato oddajajo v temni polovici dneva oziroma ponoči.Tak način delovanja ni samo ekološki, temveč tudi zelo praktičen, saj vam ni treba skrbeti za električno napeljavo, zato so takšne svetilke še posebej primerne za zunanjo uporabo.

Z nakupom solarnih svetil boste v primerjavi z drugimi vrstami svetil tudi prihranili, saj z njimi ne boste imeli nobenih dodatnih stroškov za nakup baterij ali za plačilo električne energije.

Pozitivne lastnosti solarnih svetilk

Še ena pozitivna lastnost takšne vrste luči je v tem, da delujejo same od sebe, zato jih ni treba prižigati in ugašati oziroma skrbeti za to, ali delujejo ali ne, saj bodo zvečer zagotovo zasvetile. Solarna svetila namreč delujejo s pomočjo posebnega senzorja za svetlobo, ki poskrbi, da luč ne oddaja svetlobe takrat, ko to ni potrebno, temveč samo zvečer ali ponoči. Jakost oddajanja svetlobe pri takšni vrsti svetilk je odvisna od števila sončnih celic, ki jih imajo vgrajena solarna svetila, pa tudi od drugih faktorjev, kot je recimo oblačnost vremena in podobno.

Solarne svetilke

Glede na to, da boste najbrž solarno svetilo kupili za zunanjo uporabo, saj so temu tudi namenjena, je zelo pomembno, da se pred nakupom prepričate tudi o njihovi odpornosti na vlago, mraz, zmrzovanje in druge neugodne vremenske pogoje. Svetila morajo biti zato narejena iz trpežnih materialov, ki se zaradi zunanjih dejavnikov ne bodo poškodovali, ampak bodo ohranili svojo obliko in lastnosti še dolgo vrsto let.

Na kaj je potrebno biti pozoren pri izbiri solarne svetilke

Pri izbiri zunanjih svetil dobro premislite, kam jih boste postavili, da boste dosegli učinek, ki si ga želite. Če potrebujete dobro osvetljenost okolice vašega doma, boste najbrž izbrali drugačna svetila in jih postavili na druga mesta, kot če želite pričarati romantično svetlobo, ki bi ob večerih lepšala vaš vrt ali teraso.

YouTube video

Večina solarnih svetil je narejenih tako, da jih v tla oziroma v zemljo zapičite s posebnim klinom, nekatera pa omogočajo tudi drugačno vrsto montaže. Prav zaradi enostavne in hitre montaže lahko takšna svetila poljubno prestavljate oziroma jih uporabljate za različne namene. Prav vam bodo prišla tudi na kampiranju ali v počitniški hišici oziroma vikendu, ki nima priklopa na električno omrežje.

Objave iz iste kategorije: